Receptai

Kišas (quiche) - prancūziškas pyragas su brokoliais ir lašiša

Kišas - tai prancūziškas pyragas, kuris skanus ir šiltas, ir šaltas. Jį galite patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį, ir vežtis su savimi į gamtą. Kaip ir ingredientai - galite improvizuoti iš to, ką turite šaldytuve. Man skaniausias su mano mėgstama lašiša ir dievinamais brokoliais.
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Labai skani, "neperkrauta" produktais pica. Labai mėgstu svogūnus, tai kitą kartą dar dėčiau pusžiedžiais pjaustytų svogūnų. :)
Biskvitinis tortas su maskarponės-grietinėlės kremu
Tobulo skonio tortas. Darytas milijoną kartų, ir niekad nenusibostantis!
Naminis žemės riešutų sviestas
Jokių konservantų, jokių dirbtiniu priedų - pats geriausias naminis riešutų sviestas per keliolika minučių!
Mielinė tešla be kildinimo - pyragėliai su dešrelėmis
Lengviausiai padaroma, pati minkščiausia ir puriausia iki šiol daryta mielinė tešla. Ir -  TAIP, jos nereikia kildinti! Galite kepti bandeles su įdarais, be įdaro, naudoti picų ar nesaldžių pyragų pagrindui.
Šokoladiniai keksiukai su avietėmis
Labai labai šokoladiniai keksiukai... :)
Karamelinis krekerių tortas
Labai paprastas ir labai skanus tortukas. Ruošiant šventinį stalą, tai turbūt grečiausiai padaromas skanėstas :) Galite improvizuoti dėdami įvairius priedus, puošti šokoladu, kokoso drožlėmis, pabarstukais.
Baklava - šiltųjų kraštų saldumynas su riešutais
Jei lankėtės Turkijoje arba Graikijoje, paklausti, koks tų šalių saldumynas sukelia skaniausius prisiminimus, tikriausiai visi be išimties atsakytumėte, kad tai yra Baklava :)